Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.01.2018 16:59 - Горгопотамос или едно по -различно място.
Автор: vankooo Категория: Туризъм   
Прочетен: 4125 Коментари: 1 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Тази история е малко по различна ,защото мястото до което щяхме да пътуваме бе такова , а самото изживяване подсказваше ,че щеше да бъде страхотно изпълнено с адреналин. Мястото се казва Горгопотамос намира се в Гърция , близо до  град Ламиа , до едноименното китно селце сгушено в стръмните склонове на планината. Ние се бяхме насочили към каньона , чийто край излизаше на селцето доло , а началото си водеше от над 1000 метра височина по-нагоре ,а със своята кратка дължина от няма и 5 километра подсказваше , че ще има доста рапели. 
  В една хубава октомврийска утрин тръгнахме аз и още четирима ентусиасти  към гръцко . Бяхме се подготвили и не спряхме до крайната си точка в края на деня , като се насочихме горе към началото на каьона за да сме в добра изходна позиция за сутринта , за да тръггнем по навреме . Макар  за повечето хора  5 километра да не са дължина , то се смяташе за добро темпо  ако се мине за 16 часа . image
   Сутринта бе обещаваша , времето бе слънчево и ясно с лек мирис на море  носещ се сред вятъра гойто леко галеше средиземноморските борове  наоколо. Още в самото начало започна със стръмно спускане и не след дълго пред нас се изпречи първия водопад от около 30 тина метра . Насочихме се към мястото на закрепването прекарахме въжето през халката  и един по един се заспускахме надолу .image Водата се усещаше ,че бе хладна , но през неопрена се усещаше само приятно гъделичкане .Макар и да беше малко с височината водата набираше сила , а с бученето си вдъхвваше допълнително респект , а адреналина се покачваше след всеки пад все повече и повече imageне знам дали от това или студа бях настръхнал , но на такова място човек винаги има сила за една усмивка ;) . "Пътят" все така продължава;е интересното е , че бе някак си равно . тоест равно равно и изведнъж бам  imageводопаад и още , докато започва да се стъмва  и дойде момента ,, в който да отворим торбите и да си направим един бивак с изглед към горния водопад . настроението бе страхотно до момента , в който не видях , че багажа ми е мокър от цялото това пускане суркане , гмуркане и плуване с него . Но бързо събрахме дърва и скоро запращя огън в огнището . Топлината , меката светлина , ромонът на водата някак си опияняваше и се бях потопил в обстановката. Така мина вечерта хапнахме и бързо заспахме , защото ни очкваше интресен ден . 
    Сутринта бе обещаваща далеч горе измежду скалите се виждаше небе , но пътят за нас бе надолу . На 100 метра от лагера идваше ред на най високия водопад в района със свойте 85 метра бе внушителна гледка отгоре и бе трудно да се обхване с фотоапарата image А гледката бе поразяваща ! 
 Последваха още няколко водопадаimageДокато каньона не се вкопа дълбоко в скалите и небето едва се виждаше . Все едно попаднахме във воден лабиринт водопадите бяха рядкост и тук таме имаше само някоя  пързалка по която се спускахме .image Докато накрая напред някъде се мерна светлина , което означаваше че нашето приключение бе пред своя край .
   Направих последните си крачки със смесени чувства . Някак си се радввах ,че бях преминал през това изпитание и се радвах , че идваше неговия край , но щеше да ми липсва постоянната тръпка ,"какво се крие зад завоя"  и прекрасните форми които бе изваяла природата за хиляди години , което кара човек само смирено да наведе глава ! 
    Поздрави и до скоро  ! 



Гласувай:
8



1. анонимен - Единственият нормален постинг на ...
17.01.2018 22:23
Единственият нормален постинг на първа.
Другото е воняща смрад, напомпана от лудия Помпадур.
И най вонящото е най отгоре -едно чучело.

А минусите са точно на място.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vankooo
Категория: Туризъм
Прочетен: 10365
Постинги: 3
Коментари: 4
Гласове: 12
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031